Szicíliában természetesen megkóstolhatjuk a változatos olasz tésztátak, pizzákat és salátákat, és ezt meg is tettem. Rengeteg jobbnál jobb tésztát ettem, kagylósat, padlizsánosat, paradicsom szószosat, kicsit (nagyon) csípős Etna módra elkészítettet és carbonarat is.
De a hagyományos szicíliai ételeket is megkóstoltam ám. Nagyon finom a padlizsán alapú caponata, azt hiszem ennek reprodukálását megpróbálom majd. Nem is tudom mi ez, talán könnyű egytálétel, vagy saláta.
Ettem arancinot, ami sajttal vagy húsos raguval töltött rizsgolyó, amit még meg is sütnek. Nagyon jó, ahogy nyúlik benne a finom sajt :-) Kard halat is ettem.
És természetesen sok fagyit és tiramisut is meg kellett kóstolnom. Szicília édessége a cannoli, ami egy csapott végű, cső alaku tészta túrós krémmel megtöltve. A kávékat és granítákat pedig lépten nyomon kénytelenek voltunk tesztelni. A Cafe Zero nagyon jó találmány. Nálunk lehet kapni???
Azt elárulom, hogy a mérlegre csak 1 héttel a hazaérkezés után mertem felállni... ;-)
eM
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése