2010. február 25., csütörtök

Új dolgok a konyhámban I. - Víztisztító kancsó

Még karácsonyra kaptam. Azóta folyamatosan használom, és nagyon szeretem. Könnyen megszoktam, hogy mindenhez a kancsón átszűrt vízet használjam, így ez kerül a tea- és kávéfőzőbe, ivásra és főzéshez is szűrt vizet használok.
30 naponta kell benne szűrőt cserélni, ami sok helyen beszerezhető és a csere sem jár különösebb macerával.Hogy mit várok / vártam tőle?
Azt hogy nem kell a PET palackos vizet hazacipelni a boltból, hogy ezek nem foglalják a helyet, míg várakoznak a felhasználásra, hogy nem gyűlik annyi szemét és nem vízkövesedik a kávé- és teafőző.
Az enyém egy Best Line Flow "n" go típus. Itt szereztem be és a képet is innen vettem: Mosolygóvíz

eM

7 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

Nekem is tőlük van és nagyon szeretem :)

jókaja írta...

Hogy van ez a havi szűrőcsere? Mindegy hogy napi egy vagy sok kanna vizet használsz?

Névtelen írta...

A csere 150 liter víznél, vagy 30 nap elteltével (amelyiket hamarabb eléred). A 30 nap azért lényeges, mert a víz is élelmiszer, a kibontott szűrőnek ezért van "szavatossága".

Marjan írta...

Pontosan így van ;-)
Én számoltam: a szűrő kétezer-kétezerötszáz körül van, attól függ hol és mennyit veszel belőle. Ennyiből nem lehet 150 liternyi palackos vizet venni, + szemét, cipekedés, stb...

Névtelen írta...

A szűrő csak 1500,- Ft/db, ha a Mosolygóvíznél veszed a 4-es csomagot! (Egyébként a Brita Maxtra szűrőjét is használhatod hozzá, ha mást nem kapsz...

Névtelen írta...

A szuro is vegyszer! Olvastatok mi van a szuroben??? Zsu

Névtelen írta...

Mi a vegyszer benne? Mire gondolsz konkrétan?