2009. május 26., kedd

Padlizsános csirkeragu

Van olyan, hogy egy alapanyag bevillan vagy meglátok valamit a piacon, a zöldségesnél vagy csak beszélünk róla és akkor azon töröm a fejem, hogy abból mit is, és hogyan, és mihez is van igazából kedvem, mi van még otthon hozzá, mennyi időm van elkészíteni. Ez a padlizsános ragu is így született, a padlizsán nem hagyott nyugodni. A ragu gyorsan elkészül, könnyen variálható és nagyon finom.


Hozzávalók:
1 db csirkemell
1 db kisebb padlizsán
1/2 piros kaliforniai paprika
1/2 sárga kaliforniai paprika
1 póréhagyma
néhány szem koktél paradicsom
1 kanál olaj
bors

A csirkemellet felkockázom, sózom, borsozom és az olajon fehéredésig pirítom. Hozzáadom a felkarikázott póréhagymát és a felkockázott padlizsánt, pár perccel később a felaprított kaliforniai paprikát és a negyedekbe vágott koktélparadicsomot is. Összepárolom, ha kell sózom, borsozom. Míg készült a ragu a mélyhűtőből tocsnit vettem elő, átforrosítottam egy kis olajban és arra szedtem a ragut,  a tetejét rukkolával díszítettem.

eM

Nincsenek megjegyzések: