2009. június 3., szerda

Amivel a VKF-ről lemaradtam

Grillezni, bográcsozni, szalonnát sütni vagy parázsban bármit sütögetni jó. Mert jó hangulatban készül az étel, mert más lesz az íze, mintha a konyhában készülne és mert ez egy jó program. Nagy kedvencem a juhtúrós kenyér, amire a szalonna zsírját csöpögtetjük, de nagyon szeretem az alufóliába csavart, parázsban megsütött almát is. Az alábbi recept pedig egyik gyerekkori osztálykirándulásomat idézi:


Hozzávalók (személyenként): 
2 db közepes burgonya
1 kis fej vörös hagyma
15 dkg csirkemell
5-8 vastagabb karika parasztkolbász
2 szelet bacon
bors
majoranna
alufólia

A burgonyát megtisztítom, felkockázom. A csirkemellet is felkockázom, besózom. A hagymát megtisztítom és nyolc részre vágom. A grillezéshez való, vastagabb alufóliából ca 20 cm-es csíkot tépek, azt keresztben megfelezem és ezekre halmozom a hozzávalókat, így alul több réteg alufólia lesz, ami nehezebben szakad ki és nem fog tudni kifolyni a szaft. Alulra a bacont teszem, rá a krumplit és a hagymát, majd a húst és a kolbászt. Megsózom, borsozom és szórok rá egy csipet majorannát. Amikor a hozzávalók szétosztásával elkészültem, nagyobb darabokat tépek a fóliából, amibe alaposan be tudom csomagolni az adagokat. Forró parázsban 15-18 perc alatt készre sütöm. Óvatosan kiszedem és jól megrázogatom, hogy a kolbászból kiolvadt fűszeres szaft átjárja a krumplit és 5 percig pihentetem és kész. Alufóliából megenni a legjobb és így csak az evőeszközöket kell elmosogatni ;-)

eM

1 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Nyálelválasztás beindult :-))) Szinte az illata is érzik!