2009. június 3., szerda

Mascarponekrém eperrel

Imádom az epret. Nincs az a mennyiség, amit ne tudnék megenni belőle. És nincs az a mód, amire azt mondanám, hogy úgy nem enném meg. Ez a desszert gyorsan elkészíthető, akár előre is, tálaláskor csak össze kell állítani:


Hozzávalók:
1,25 dl tejszín
125 g mascarpone
3 + 2 csapott ek cukor
1 lime
30 dkg eper

A megtisztított eperből néhány szemet díszítésnek félre teszek, a többi epret 2 ek cukorral, a lime reszelt héjjával és néhány csepp levével összeturmixolom, de csak egy kicsit, hogy maradjon benne néhány darabka is. Hűtőbe teszem. A tejszínt 3 ek cukorral habbá verem és hozzákeverem a mascarponet. A tálka aljára szedek az eperturmixból és ráhalmozom a mascarponet, a tetejét egy szép szem eperrel díszítem.

eM

Nincsenek megjegyzések: