2010. március 4., csütörtök

Fogászat és sajt

Mániákusan járok fogorvoshoz. Ha jól meggondolom, lehet, hogy nagyon mélyen gyökerező okai vannak ennek. Rá kellett jönnöm, hogy komoly kapcsolat van az életemben a fogorvoshoz járás és T. Nagy Tamás sajtboltja között. Valahogy bármit is csinálok, mindig útba esik, ha fogorvoshoz megyek ;-) És mindig be is kell mennem valami finomságért. Ha korán megyek, akkor csak a fogászat után nézek be, ha fájt azért (persze nem szokott), hogy legyen mivel felejteni, ha nem fájt, akkor meg örömömben :-) Ha késői időpontot kapok, akkor előtte kell betérnem, hogy legyen miből bátorságot merítenem ;-) Szóval mindig megtudom találni a megfelelő indokot. És aztán mindig nagyon nehéz a választás, mert én mindent megvennék, de azért azt mégsem lehet. Az egyik alkalommal egy Picodon jött velem, amit tésztához használtam fel: 



Hozzávalók: 
1 db (60g) Picodon
1 ek jó minőségű vaj
3 dl tejszín
petrezselyem
25 dkg tészta 
olaj

A tésztát bő forró, sós, olajos vízben felteszem főzni. A sajtot lereszelem. A vajat megolvasztom, hozzáöntöm a tejszínt, belszórom a sajt kétharmadát és összeforralom. Ha kell megsózom. Közben figyelek, hogy a tészta ne puhuljon túl. Leszűröm és hozzáadom a mártáshoz. Jól összeforgatom. Tálaláskor finomra vágott petrezselyem és a maradék sajt kerül a tetejére.

eM

Nem, nem eszek mostanában tésztát :-(

1 megjegyzés:

csicseriborsó írta...

Szia Marjan! Küldtem Neked egy mailt az itt megadott emailedre.