2008. november 26., szerda

Kacsahússal készült papardelle

A családban én vagyok az egyetlen, aki igazán szereti a kacsahúst. Nagymamám a kedvemért kacsákat tart, amelyek hozzám már megtisztítva, előkészítve kerülnek. Mivel a majorannás kacsasült egy idő után elég unalmassá vált, bővíteni kellett a repertoárt. Ennek eredményeként született a Kacsahússal készült papardelle is, amivel nincs sok gond, gyorsan elkészül.




Hozzávalók:
1 db kisebb (18-20 dkg) bőrös kacsa mellfilé
ca 125 g Papardelle
2 ek paradicsompüré
1 ek friss kakukkfű
bors
olaj

A bőrös kacsamellett ledarálom és zsiradék nélkül - mert elegendő, ami a bőrén van - egy serpenyőben sóval, borssal fehéredésig pirítom. Közben kifőzöm a tésztát olajos, sós vízben, ügyelve a csomagoláson megadott főzési időre. A megpirított húshoz hozzáadom a paradicsom pürét és a kakukkfüvet. Ha nagyon száraznak érzem, akkor a tészta főzőlevéből hozzáadok 2-3 kanálnyit és beleforgatom a leszűrt tésztát.


eM

Nincsenek megjegyzések: