2009. február 24., kedd

Répa, répa, répa - krémleves

Már említettem, hogy mostanában mániákusan mindből krémlevest csinálok, ebből a répa sem maradt ki. Gondoltam csak úgy a répa magában nagyon bébipapis, ezért valamit mindenképpen akartam hozzáadni. De mit? Ez volt a nagy kérdés. Végül halványító zellerre esett a választás, úgy gondoltam jól fognak egymáshoz passzolni. És így is lett....


Hozzávalók:

20 dkg sárgarépa
10 dkg halványító zeller
1 ek vaj
1 dl tejszín
3 dl húsalaplé
1/2 tk kurkuma
bors

A sárgarépát felkockázom és kevés vajon elkezdem megpárolni, közben feldarabolom a halványító zellert is és hozzáadom. Felengedem kb 2 dl húsalaplével, sózom, borsozom és puhára főzöm. Majd veszem a botmixert és krémes állagúra mixelem, miközben hozzáadom a tejszínt és a kurkumát is. A megmaradt húsalaplével kellő állagúra hígítom. És megcsodálom milyen szép színe lett... :-)

eM

Nincsenek megjegyzések: