2009. július 13., hétfő

Csirkemáj zöldborsó ágyon

A mostani VKF fordulóra Vesta nyári előételeket vár. Az én nyári alapanyagom a zöldborsó, amiből tócsniféleséget készítek, aminek a tetejére finom mártással bevont csirkmáj kerül:


Hozzávalók:
15 dkg megtisztított zöldborsó
1 ek vaj
1 tojás
1 ek liszt
olaj

15 dkg megtisztított csirkemáj
2 ek vaj
2 ek olívaolaj
8 ek tejszín
2 ek balzsamecet
bors

A zöldborsót a vajon megpárolom. Amikor kihűlt hozzáadom a tojást, a lisztet és egy kicsi sót. Ebből a keverékből egy púpos kanálnyi mennyiséget kevés forró olajon egy zöldborsó vastagságban szétnyomom. Minkét oldalát megsütöm és lecsöpögtetem.
A vajat és az olívaolajat felhevítem és a májat hirtelen megsütöm, úgy hogy egy kicsi kéreg keletkezzen rajta. Kiszedem a májat és a visszamaradt zsiradékhoz adom a tejszínt és a balzsamecetet, egy pici borsot és összeforralom, majd megforgatom benne a májat. És tálalok: egy zöldborsós lapra 1-2 szem májat teszek.

eM

1 megjegyzés:

Vesta írta...

Remek, zöldborsó és csirkemáj edddig még nem is szerepelt, köszi!