Nem tudom, hogy mi a neve ennek a salátának igazából, de nálam Kilimanjaro saláta néven fut. Néhány éve fejembe vettem, hogy fel akarok jutni Afrika tetejére, a Kilimanjaro legmagasabb pontjára, az Uhuru peak-re, ezért a tettek mezéjére léptem... :-) Amikor a túrán voltam, nagyon jó szakácsunk volt, tényleg nagyon finom ételeket készített. Olyanokat, ami az egész napos túrázáshoz megfelelő energiát biztosított, miközben ízletes és változatos volt. Finom és komoly reggeliket kaptunk, napközben az előre elkészített ebédcsomagból ettünk, és vacsorára is mindig más étel jutott. De egyik nap túra közben megjegyeztem a mellettem baktató túratársnak, hogy valami jó salátát már szívesen ennék, nagyon jó a kaja, de a saláta az hiányzik. És mintha szakácsunk ezt meghallotta volna, este salátát is kaptunk nagy örömömre. Azóta is szívesen készítek olyan salátát, és csak annyit módosítottam rajta, hogy ha éppen van, akkor teszek bele gránátalmát is:

Hozzávalók:
1 db mangó
2 db paradicsom
1 db gránátalma
fél lila hagyma
fél zöld kaliforniai paprika
durvára őrölt színes bors
A mangót megtisztítom, a paradicsom magjait eltávolítom és mindent csíkokra vágok. Egy tálban összekeverem őket, rászórom a gránátalmát és kevés durvára őrölt színes borsot szórok rá. Fél órára a hűtőbe teszem és kész is van.
eM
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése