2009. július 7., kedd

Újfokhagymás kence

Nagyon szeretem, ha ráérős reggelizéskor sok finomság közül lehet választani, ha például minden pirítósra másmilyen kencét lehet kenni: rokfortosat, kőrözöttet, padlizsánosat, túrósat, ilyet, olyat és hát persze fokhagymásat, ami igazán csak új fokhagymából az igazi. Nagyon jó, ahogy ráolvad a forró pirítósra. Ilyen készítettem a szokásos 1,5-2 óráig is eltartó fűzfői reggelizéshez :-)



Hozzávalók:
4 fej új fokhagyma
0,5 dl olíva olaj
5 dkg vaj
bors

A új fokhagymák hosszú szárát levágom, egy jénaiba állítom őket és azt beteszem forró sütőbe, ahol 15-20 perc alatt megpuhulnak. Nem kell se lefedni, se víz alá, se semmi. Amikor már egy kicsit kihűlt, az alján lévő valamit, ami összefogja a gerezdeket leszedem és akkor könnyen ki lehet nyomkodni a puha gerezdeket, és nem kell a pucolással sokat vacakolni. Az olíva olajjal, vajjal, sóval, borssal turmixban homogenizálom.

eM

Nincsenek megjegyzések: