2009. október 21., szerda

Csirke nektarinnal rozmaringnyárson

Néhány éve egy kicsi, cserepes rozmaring kiültetésre került a kertbe. Jól bírja. Szépen nő. Olyannyira, hogy elgondolkoztam azon, hogy máshová is kéne ültetni, ahol igazán bokor funkciója lenne. Ezt néha "megmetszem" és felhasználom az ágacskáit:


Hozzávalók:
2 db csirkemell filé
1 db nektarin
4 db rozmaring ág (már több boltban is láttam, így nem kell feltétlenül cserepeset beszerezni)
bors
olaj

A csirke mellet nem túlságosan nagy kockákra felvágom, megsózom, borsozom. A megmosott rozmaring ágakról leszedem a leveleket, úgy, hogy a végén maradjon néhány, mert az majd jól fog mutatni a nyársak végén. A leveleket a húshoz adom, és egy kis időre a hűtőbe teszem, hogy átvegye a hús a rozmaringot. Közben a nyársakat kicsit megfaragom, hogy könnyen fel lehessen rá szúrni a húst és a nektarint felkockázom. Majd a húsról eltávolítom a rozmaring levelek nagy részét, ami mindenképpen maradni akar, az marad és a nektarint felváltva feltűzöm a nyársakra és nagyon kevés olajban (mert ilyen időben nem igazán jó grillezni) minden oldalát megsütöm majd egy kis időre fedőt is teszek rá, hogy a hús a nyárs közelében se maradjon nyers..
Én petrezselymes krumplipürét készítettem hozzá.

eM

Nincsenek megjegyzések: