2009. október 13., kedd

Fokhagymás pulyka aligmunkával

Van olyan, amikor annak ellenére, hogy otthon töltjük a hétvégét, nem érünk rá a konyhában tölteni az időt, mert vannak olyan tennivalók, amit már nem lehet halogatni a kertben, a ház körül, a házban. De mégsem szeretnénk hideget enni, hanem valami finomat, de gyorsan elkészíthetőt. Az ilyen étkezésekre megoldás az a fokhagymás pulyka, ami ugyan nem szép, sőt mondhatni csúnya, de finom. Sokféle köret illik hozzá, én most patiszonpürét készítettem mellé:




Hozzávalók:

1 pulyka felsőcomb filé
1 fej fokhagyma
kb 1/2 l tej
bors
olaj

A húst megmosom, kisebb darabokra vágom, megsózom, borsozom, a fokhagymát megtisztítom és felaprítom vagy fokhagyma nyomón átnyomom és hozzáadom a húshoz. Felöntöm annyi tejjel, amennyi ellepi. Néhány órára, de akár 1 napra is hűtőbe teszem.
A húst a fűszeres tejjel kuktába öntöm, és forrástól számított kb. 15 perc alatt puhára párolom. Átszedem egy tapadásmentes bevonatú edénybe, ahol néhány perc alatt elpárologtatom a levét, és zsírjára pirítom.


eM

1 megjegyzés:

Thagi írta...

KIpróbáltam:-)egy egész napra bepácoltam a fokhagymás tejbe a husikat, és fantasztikus ize lett a kuktából kivéve. Mivel én valami szaftosra vágytam inkább, így a kifőtt fokhagymás-fűszeres-húslét összekevertem tejföllel, és nagyon halovány liszttel, hogy kicsit besűrítse, és ráborítottam a ronda de finom pulykára és összeforraltam. Baromi finom tejfölös falatokat kaptam a végén.És bár Jani a hagyományos konyha iránt nyitott inkább, ezért a kajáért hatalmas piros pontot kaptam.Köszönjük, eM!:-))))