2009. március 18., szerda

Medvehagymás bavette

Maradék és otthon lévő készletek felhasználása van folyamatban, ennek jegyében készült ez az étel is. Tészta mindig van otthon, többféle is. A medvehagymából még volt egy kis maradék, a fagyasztóban van több darabka nagyon szép húsos kolozsvári szalonna, fűszer, olaj pedig mindig akad ;-) Hoztam néhány tő medvehagymát, de hajnalban indulok és sötétben érek haza, remélem életben maradnak, még nem sikerült elültetnem őket, pedig nagy medvehagyma termesztővé szeretnék válni, de persze csakis azért, mert nagyon szép, amikor virágzik ;-)


Hozzávalók:
20 dkg bavette
18 dkg húsos kolozsvári szalonna
1 marék medvehagyma
2 ek fenyőmag
chilli paprika - tetszés szerinti mennyiségben
olíva olaj
bors

A szalonnát vékonyan felszeletelem, kiolvasztom a zsírját, de nem kemény ropogósra sütöm, csak egy kis színt engedélyezek neki. Közben sós, olajos vízben kifőzöm a tésztát, al dente! A szalonnát leszűröm, a zsírjára nem lesz szükségem. Egy serpenyőbe olíva olajat öntök bőségesen, beleszórom az apróra vágott chilli paprikát, a fenyőmagot, egy kis durvára őrölt borsot és a megpirult szalonnát, kicsit összemelegítem és a kifőtt tésztát belekeverem. A medvehagymát nem túl apróra összevágom és összeforgatom a tésztával. Nagyon gyorsan elkészül és nagyon finom :-)

eM

Nincsenek megjegyzések: