2009. március 4., szerda

Túrógombóc, mint köret

Az ételhez a megfelelő köret kiválasztása nagyon fontos, de sokszor nem egyszerű feladat. Nem szeretem, ha sokat kell vele vacakolni, ha hosszas előkészületre van szükség, de szeretem, ha nem a klasszikus krumplipüré-rizs-sült krumpli hármasból kerül kiválasztásra a köret.
Aktuális kedvencem a túrógombóc, mint köret. Gyorsan elkészül, finom és nem megszokott...


Hozzávalók:
250 g túró
1 tojás
3 csapott ek búzadara
1 ek olaj

A túrót, a tojással, a búzadarával és egy kicsi sóval elkeverem, nem baj, ha a túró néhol csomós lesz benne, sőt szerintem igazán jót tesz neki. Persze ha édes túrógombócot készítenék, akkor ezt a műveletet krumplinyomóval csinálnám, hogy ne legyen benne túrógalacsin, de ez most nem fontos. A masszából gombócokat formálok, majd azokat kicsit meglapítva engedem az enyhén sós forró vízbe. Amikor feljönnek a víz tetejére várok még egy kicsit, majd egy kicsi olajon mindkét felüket megpirítom és el is készült a finom és gyors köret.

eM

Nincsenek megjegyzések: