2009. március 27., péntek

Idén a húsvét elmarad...

...legalábbis nálam :-) Nem érdeklődés hiányában, nincs ellenemre egy kis füstölt sonka tojással, újhagymával, tormával, meg a húsvéti kalács ellen se ágálnék, de most ennél jobb élmények várnak rám. Remélem. Összepakoltam mindent, ami bekerült a táskámba az jön velem, ami nem, az már otthon maradt.
A cél: 27°59.750'N 86°49.705'E ;-)
Hazaérkezés: húsvét után, de még időben ahhoz, hogy egy kis maradék jusson, esetleg valahol szert tegyek egy kis adag ropogósra pirítgatott, jól megtejfölözött sonkás tésztára... Várom a meghívásokat :-) Cserébe beszámolok majd a helyi gasztronómiáról.

És jöjjön egy pakolás közben is gyorsan összedobható saláta:

Hozzávalók:
adagonként 8-12 db megtisztított, előfőzött garnéla
gyömbér por
kis darabka friss gyömbér
saláta keverék
tetszés szerinti saláta öntet
hurka pálcika

A garnélákat négyesével felhúzom a hurka pálcikára, csak azért, mert így könnyebb a serpenyőben forgatni. A friss gyömbért megtisztítom és lereszelem. A garnélákat megszórom egy kis őrölt gyömbérrel, majd a friss, reszelt gyömbérrel is átkenegetem egy kicsit. Forró olajon csak annyira sütöm meg, hogy jól átmelegedjen. Közben elkészítem a salátaöntetet, szerintem ehhez jól passzol egy vinaigrette, ráöntöm a salátára és elrendezem rajta a garnélás hurka pálcikákat.

eM

4 megjegyzés:

MGL írta...

Elmész a kedvemért az ottani "Biharba"?Vigyázz magadra.Majd azért fotózz sokat.

bodza írta...

Te aztán jó messzire utazol! Jakvajat is fogsz kóstolni?

Marjan írta...

Mi pontosan a helyi Bihar (nem tudok kerdojelet irni mert nagyon furi a billentyu)
most Namche Bazarban vagyok, 3450 m-en
a helyi pekseg kinalata kivalo

Marjan írta...

nem, jakvaj itt nincs, csak a hegytol eszakra...
de allitolag nem jo