2009. november 23., hétfő

Csirkemáj birsalmával

Fontos influenzás időszakban májat enni, mert napfény hiányában az egyik legfontosabb és borús napokon is elérhető D-vitamin forrás. Na, meg persze finom is, könnyen beszerezhető és elkészíthető. A birsalma pedig jól passzol hozzá:


Hozzávalók:
30 dkg megtisztított feldarabolt csirkemáj
1 nagy birsalma megtisztítva, felkockázva
1 ek olaj
1 ek vaj
0,5 dl tejszín
kakukkfű
4 szelet pirítós

Az olajat és a vajat felhevítem egy serpenyőben, a májat hirtelen átsütöm benne, úgy hogy belül puha maradjon, kívül viszont egy keményebb kéreg keletkezzen rajta. Majd szűrőkanállal kiszedem. A fennmarad zsiradékon megpárolom, de nem nagyon puhára a birsalmát, majd visszateszem a serpenyőbe a májat is, friss kakukkfüvet szórok rá, megsózom, megborsozom és a tejszínnel összeforgatom.
Pirítósra szedve tálalom.

eM

Nincsenek megjegyzések: