2009. november 27., péntek

Paradicsomos marha csicseriborsóval

Megérkezett a szezonális marhahúsehetnékem... nem tudtam mit szeretnék enni pontosan, csak azt, hogy marhahús mindenképpen legyen benne. Így azt megvettem, a többi hozzávalót pedig otthon találtam hozzá:


Hozzávalók:

70 dkg marhacomb
1 nagy fej vöröshagyma
1 hámozott paradicsom konzerv
1 csicseriborsó konzerv
3 fej lilahagyma
olaj
kakukkfű
chili
bors

A kockára vágott vöröshagymát kevés olajon megpárolom, rádobom a felkockázott marhahúst, kicsit átpirítom, felöntöm a paradicsom konzerv levével, sózom, borsozom adok hozzá egy kis chilit és fedő alatt párolni kezdem. Ha elfő a leve azt egy kis vízzel pótlom, amikor elkezd puhulni a hús, hozzáadom a paradicsom darabokat is, amiket a fakanállal egy kicsit szétnyomok és tovább főzöm. Amikor megpuhult hozzáadom a nyolcadokra vágott lilahagymát, pár perc múlva hozzáadom a leszűrt leöblített csicseriborsót és a kakukkfüvet. Összerottyantom és készre ízesítem.

eM

Nincsenek megjegyzések: