2009. november 9., hétfő

Kakukkfüves kacsacomb birssel és burgonyával


Szeretem a kacsahús ízét. Tudom, hogy sokan nem. És sokan nem tartják gazdaságosnak, mert "olyan sok és nagy csontja van". De szerintem finom, persze csak ha jól van elkészítve, mert a kiszáradt, ízetlen kacsahús valóban nem jó. Na meg az sem mindegy, hogy honnan van a kacsa, más ízű a nagyüzemi és más a háztáji. Ez utóbbit szeretem igazán.
Nagyszüleim azért bicikliznek át minden tavasszal a szomszéd faluba, hogy beszerezzenek néhány sárga tollú riad jószágot. Bedobozolják őket, h
azaviszik és jól tartják a csapatot egész évben, hogy szép fehértollú példányokká fejlődjenek. Aztán jön az ősz és... hát igen. Sok minden történik velük, mire konyhakésszé válnak. Ráadásul ezek nagyon jó példányok, mert csak mellük és combjuk van ;-)
A rozé kacsamell mennyei tud lenni, de azért a combjáról se mondanék le...


Hozzávalók:

2 kacsacomb, megtisztítva
4 db közepes burgonya
2 db nagy birsalma
1 nagy fej vöröshagyma
durvára őrölt színesbors
kakukkfű

Megtisztítom a hagymát, a burgonyát, és a birsalmát, cikkekre vágom. Egy tálban összekeverem őket, sózom, borsozom és kakukkfűvel megszórom. Elosztom két tűzálló edényben. A tetejére ráteszek 1-1 besózott, kakukkfűvel befűszerezett kacsacombot. Alufóliával lefedem, forró sütőben puhára párolom, majd fólia nélkül kicsit megpirítom.

eM

Nincsenek megjegyzések: