2009. január 8., csütörtök

Gombnyomásra cappuccino

Csodamasinára bukkantam... és kipróbáltam.... többször is....


Nem kávézok rendszeresen, de egy szép, habos cappuccinot bármikor szívesen elfogyasztok, csak legyen igazi habja és ne nekem kelljen az elkészítésével vacakolni. Ezt a gépet mintha nekem találták volna ki :-) Minimális előkészület után, gombnyomásra igazi cappuccinot varázsol, úgy hogy nincs zacc, nincs kosz és vacakolás.

A tesztelt gép egy Nespresso Lattissima F310, szép formájú, olyan, ami jól mutat a konyhapulton és ami nagyon fontos: könnyen, gyorsan használható!
A gép tartályába vizet kell önteni (ezt nem kell minden főzésnél újra és újra megismételni, mert viszonylag sok víz fér bele, és maga adagolja), ha nem volt bekapcsolva, akkor bekapcsolás után várni kell egy kicsit, míg felmelegszik, de ez az idő lehet túl kevés arra, hogy kiválasszuk, hogy éppen milyen aromájú, erősségű, származású, pörkölésű kávét szeretnénk inni. A kávé színes kis kapszulákban van, garantálják, hogy az azonos színű kapszulák mindegyikében bárhol a világon ugyanazt a minőséget találjuk, így egy idő után elég megjegyezni kedvenceink színét. Időről időre kaphatóak limitált kiadású extra ízesítésű kapszulák, most mandarinos, karamellás és gyömbéres ízesítésben kaphatók. A tejet egy tartályba kell önteni, amit egy egyszerű mozdulattal csak rá kell csatlakoztatni a gépre, a kis csövét, amin majd jön a tejhab ki kell nyitni és már csak az van hátra, hogy a kiválasztott kapszulát a helyére rakjuk. Ehhez a tetejét fel kell nyitni, a megfelelő irányba fordított kapszulát beleejtjük a helyére és visszahajtjuk a tetőt. Kedvenc bögrénket a helyére állítjuk és megnyomjuk a megfelelő gombot: espresso, cappuccino vagy latte macchiato és várunk. Nem kell sokáig. Először jön a tejhab... 


majd a kávé...


és készen is van....

A tető ismételt felemelésével kiesik a használt kapszula, aminek saját tárolója van a gépben, így azzal jó néhány kávé elkészítéséig nincs gondunk, mint ahogy a vízzel sem. A tej tartályának csövét egy gomb néhány másodpercig tartó nyomásával átmossuk, majd egy határozott mozdulattal lehúzzuk a csatlakozóról és mehet a hűtőbe a következő cappuccino készítéséig.

12 fajta kapszulát lehet kapni (+ a limitált kiadás), köztük olyat, ami koffeinmentes (ezt nagyon jónak tartom) és olyat is, amit hosszú kávéhoz javasolnak. Egy kapszula egy adag kávé elkészítéséhez elegendő.

Pillanatnyilag a kedvencem a gyömbéres, amiből cappuccino-t készítek és barna cukorral vagy egy kis mézzel szoktam ízesíteni. Az illatánál csak az íze jobb. És persze a látvány sem utolsó.

Többféle formájú, színű és funkciójú gépet lehet kapni, nekem azok tetszenek, amik gombnyomásra készítik a cappuccinot. Annak ellenére, hogy nagyon nagyon teszik, nem hagytam (még) magam elcsábítani, várok még egy kicsit, hátha csak kezdeti lelkesedésről van szó... ;-)

eM


Budapest, Andrássy út 27.




Nincsenek megjegyzések: