Szerintem a kelbimbó a megosztó zöldségek közé tartozik. Általában vagy szereti valaki vagy nem. Én a szeretem kategóriát népesítem, ennek ellenére igán ritkán készül nálam kelbimbóból étel, bár ebben a borús, télies időben is frissen juthatunk hozzá, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag és bárki bármi mond, szerintem nagyon finom. Sokféleképpen lehet felhasználható, én most aktuális krémlevesmániám újabb darabját készítettem el.
Hozzávalók:
25 dkg megtisztított kelbimbó
3 ek tejföl
1 ek vaj
fehérbors
só
pár szem mandula
A megtisztított kelbimbóra annyi vizet öntök, hogy ellepje, hozzáadom a vajat, sózom, borsozom és puhára főzöm. Botmixerrel egyneművé turmixolom, hozzáadom a tejfölt, ha kell még ízesítem. Tálaláskor pirított mandula darabkákat szórok a tetejére.
eM
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése