2009. január 7., szerda

Karfiolkrémleves

Kaptam egy új botmixert, a régi tönkre ment már egy ideje és nagyon hiányzott, ezért az utóbbi időben ritkán készítettem krémleveseket, pedig nagy kedvenceim. Készült mostanában többféle is, zöldborsóból, kukoricából, krumpliból és almából, majd szépen sorjában mind idekerül.

A pépesített kajákról mindig eszembe jut a kedvenc filmem, a Hukkle :-)


Hozzávalók:
1 kicsi karfiol
1,5 dl tejszín
olivaolaj
1 tk currypor
bors
zsázsacsíra

A karfiolt megtisztítom, rózsáira szedem és kevés sós vízben puhára főzöm. Ha megpuhult hozzáadom a curryport és botmixerrel krémmé turmixolom. A tejszínnel és a borssal újra forralom, ha kell még tovább fűszerezem. Tálaláskor zsázsacsírával megszórom.

eM

Nincsenek megjegyzések: