2009. január 30., péntek

Borvacsora Bodri borokkal

A Bodri Pincészet, a Don Leone Étterem és a Sexardicum borkereskedés által szervezett borvacsorán jártam, ahol finom ételeket és hozzá jó borokat fogyasztottunk. Eddig még nem jártam ebben a hangulatos étteremben, de könnyen rátaláltam a Krúdy Gyula utcában. Míg a welcome bort kortyolgattuk Bodri István beszélt a Szekszárdi borvidékről, a terület sajátosságairól, lehetőségeiről és saját Pincészetéről. 
A programban szereplő első bor Olaszrizling selection 2007 volt, amit pohárba töltés után Bodri úr bemutatott, és közben már kaptuk is előételeinket:  Hideg kacsamáj zsírjában frissen készült hagymadzsemmel. Ez a bor kicsit testes, de mégis gyümölcsös volt, pont olyan, amilyeneket szeretek. :-)
Ezt követte az Afrikai harcsafilé citromfüves mártással, párolt rizzsel és a hozzá jól passzoló Portogieser rosé primör 2008. 
És már tovább is léptünk, következtek a vörösek: Zweigelt új bor 2008 - Gúnár került a poharakba, friss, könnyű, igyuk meg bor ez. A hozzá felszolgált étel Pulykacombfilé pecsenyelével, párolt zöldségekkel volt. 

A sorban a következő Civilis cuvée 2006, ami a vacsora során a második számú kedvencé lett, hozzá Áfonyás vadragut kaptunk, szalvéta gombóccal.
Zárásként Kékfrankos selection 2004-et ittunk, egy igazi férfias bort, amihez Brownie volt karamellhabbal.

A finom borokhoz igazán jól illő ételeket kaptunk, a kiszolgálás nagyszerű volt, nagyon jól szervezetten ment minden. Amint mindenki poharába bor került, megtudtuk a legfontosabb dolgokat a borról, közben pedig kihozták az ételeket, amelyek nagyon finom voltak, de sajnos nem minden esetben voltak elég melegek, bár tudom, hogy egy időben, sok adagot ugyanabból kell felszolgálni úgy, hogy mind kifogástalan hőmérsékletű legyen, nem könnyű.

A hagymadzsem valami mennyei volt, a titkos receptjét sajnos csak a következő látogatáskor fogom megkapni, de azt hiszem addig is kísérletezni leszek kénytelen, mert nagyon finom volt.

eM

7100 Szekszárd, Vitéz u. 1.
Tel: 20 / 440 6666

1088 Budapest, Krúdy Gyula u. 2.
Tel: 30 / 46 11 937

1088 Budapest, Krúdy Gyula u. 14.

Nincsenek megjegyzések: