2009. január 26., hétfő

VKF XXII. - Egytálétel: Tejfölös káposztás csirke

Mézesmadzag kiírása nagy fejtörést okozott, mert nem vagyok egy egytálétel készítős. A hagyományos, nehéz, téli egytálak nem az én műfajomba tartoznak, meg úgye nem árt, ha valami új kerül ilyenkor a tányérba. A választás végül a tejfölös káposztás csirkére esett, ami gyorsan elkészíthető, könnyű, mégis nagyon finom étel.


Hozzávalók:
25 dkg csirke (vagy pulykamell) felkockázva
40 dkg fejeskáposzta
2 fej vöröshagyma
1 kis tejföl
1 ek. liszt
borsikafű
olaj

A vöröshagymát apróra vágom és kevés olajon megpárolom, rádobom a húst, sózom borsozom, megszórom bőségesen borsikafűvel és fehéredésig párolom. Ez idő alatt összevágom a káposztát kb 1,5 ×1,5 cm-es kockákra, majd rádobom a húsra és együtt főzöm őket, míg a káposzta párolódik. Ekkor egy enyhe habarást készítek, amivel még hagyom összerottyanni az egészet, ha kell utána ízesítek.

eM

Nincsenek megjegyzések: