2009. január 16., péntek

Vacsora a Robinsonban

Többször jártam már a Robinsonban, üzleti vacsoráknak kiváló hely, jó helyen van, általában a külföldieknek nagyon tetszik, nyáron hangulatos kint a Városligeti tó partján ülni és többnyire minden rendben szokott lenni. Nyáron német kollégákkal voltam ott, akkor mindenkinek nagyon tetszett. A gulyás levestől szinte szóhoz sem jutottak, a lecsó pedig a három napos étterem látogatás során itt bizonyult szerintük a legjobbnak, pedig komoly versenytársak kerültek a gasztroprogramba :-)

Most egy kb. 30-40 fős évzáró céges vacsorán voltam, ahol előre rendelt menü volt. Nyilvánvaló, hogy ezzel nem lehet mindenki kedvére tenni, de ekkora létszámnál valószínűleg ez volt a legésszerűbb. Az időben megérkezett vendégeket italokkal kínálták, ami egy kicsit lassan érkezett meg, de ez nem volt zavaró, mert így volt idő köszönteni egymást, ismerkedni, beszélgetni.

Az előétel Zsírjában sült hideg libamáj volt kerti zöldségekkel, ami valóban kitűnő volt, szépen tálalva, sajnos így utólag meg is kell állapítani, hogy ez volt a vacsora fénypontja. Főételként Vörösboros bélszíntokány mandulás burgonyafánkkal került a tányérokra, ami nem aratott sikert, a többség véleménye szerint a szósz inkább vadas mártáshoz hasonlított, és a mandulás burgonyafánktól is többet vártunk volna. Ezt követte az Eperrel töltött túrógombóc, ami rendben volt, bár vártunk volna némi pluszt egy átlagos túrógombóchoz képest, de ezt nem találtuk meg benne. Az ételeket jó tempóban, a nagyobb létszám ellenére is viszonylag egyszerre kaptuk meg, de pincérek a vendégek italokkal való ellátásában nem igazán serénykedtek, pedig azt gondolom, hogy jó pár palack borral többet ivott volna meg a társaság. Összességében az eddigi jó tapasztalataimat most nem tudták tovább erősíteni... sajnálom.

eM


Robinson Restaurant
1146 Budapest
Városligeti
Tel: 1/ 422 02 22

Nincsenek megjegyzések: