2009. január 29., csütörtök

Házi kínai

Néhány hónappal ezelőtt vettem egy zacskó woktésztát. Amikor megvettem nem tudtam még, hogy mi lesz belőle, csak gondoltam jó lesz egyszer valamire. Ott pihent a szekrényben, néha megnézegettem, majd visszatettem. Kifejezetten tetszett, hogy a címkéjén az áll, hogy 2-3 perc alatt megpuhul és hogy nem kell külön kifőzni, de mégse jött az ihlet, hogy mi legyen vele. De most egy gyors, bevásárlást nem igénylő vacsorához pont jól jött...


Hozzávalók:
1 csirkemellfilé
15 dkg fejes káposzta
125 g (fél zacskó) woktészta
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma 
3-5 dl húsalaplé
6 ek sötét szójaszósz
olaj

Az olajat megforrósítom a wokban, beledobom a laskára vágott vöröshagymát, egy kicsivel később a felszeletelt fokhagymát. Amikor kicsit összeesett a hagyma hozzáadom a vékony csíkokra vágott csirkemellet, megsózom és rázogatva sütögetem. Amikor a csirke már mindenhol kifehéredett,  hozzáadom a felkockázott káposztát és az egészet összepárolom, ha kell öntök hozzá egy kicsit az alapléből. Közben figyelek arra, hogy a káposzta ne puhuljon túl. Hozzáadom a tésztát és az alapléből annyit, amennyit a tészta felvesz, ügyelve arra, hogy ne legyen leveses, de a tészta meg tudjon puhulni.  Végül belekeverem a szójaszószt.

eM

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

És hol marad a 2 marék keményítő? :-) Amúgy nagyon gusztusosan néz ki.

Marjan írta...

jaaaaa, azt kifelejtettem... ;-)